Investigador

Gustavo Esteban Gergoff Grozeff

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Investigador Independiente, CONICET                                     Jefe de Trabajos Prácticos, Cát. Fisiología Vegetal (FCAyF)  Ayudante Diplomado, Cát. Fruticultura (FCAyF)

Doctor en Ciencias Naturales (FCNyM, UNLP 2012)                             Ingeniero Forestal (FCAyF, UNLP 2009)                                                      Ingeniero Agrónomo (FCAyF, UNLP 2005)

 

Temas de interés: Fisiología Vegetal – Poscosecha de frutas y hortalizas – Síntesis antioxidantes en frutos y semillas – Vía de síntesis de ácido ascórbico en frutos.

Últimas publicaciones:

*Steelheart,C. , Alegre,M.L., Baldet,P., Rothan,C., Bres,C., Just,D., Okabe,Y., Ezura,H., Ganganelli,I.M., Gergoff Grozeff,G.E., & Bartoli,C.G. (2022). High light stress induces H2O2 production and accelerates fruit ripening in tomato. Plant Science, 322:111348. DOI: 10.1016/j.plantsci.2022.111348

Pintos,F., Lemoine, M.L., Gergoff Grozeff, G.E., Hasperue, J., Vicente, A.R. & Rodoni, L. (2022). Use of riboflavin to reduce decay and extend the shelf-life of fresh-cut sweet pepper. Postharvest Biology and Technology, 188: 111882. DOI:10.1016/j.postharvbio.2022.111882.

Scelzo, L., Alegre, M.L., Bartoli, C.G., Galatro, A., Velikova, V., Gergoff Grozeff, G.E. (2022). Volatile signaling molecules in plants and their interplay with the redox balance under challenging environments: new insights. In: Gasotransmitters Signalling in Plants under Challenging Environments. Aceptado. En prensa. 

*Buet, A., Steelheart, C., Perini, M., Galatro, A., Simontacchi, M., & Gergoff Grozeff, G.  (2021). Nitric Oxide as a key gasotransmitter in fruit postharvest: An overview. Journal of Plant Growth Regulation, 40 (6): 2286 - 2302. DOI: 10.1007/s00344-021-10428-w.

*Steelheart, C.; Alegre, M.L.; Baldet, P.; Rothan, C.; Bres, C.; Just, D.; Okabe, Y.; Ezura, H.; Ganganelli, I.M.; Gergoff Grozeff, G.E. & Bártoli, C.G. (2020)  The effect of low ascorbic acid content on tomato fruit ripening. Planta, 252 (3):36. doi:10.1007/s00425-020-03440-z.

*Alegre, M.L.; Steelheart, C.; Baldet, P.; Rothan, C.; Just, D.; Okabe, Y.; Ezura, H.; Smirnoff, N.; Gergoff Grozeff, G.E.; Bártoli, C.G. (2020) Deficiency of GDP-l-galactose phosphorylase, an enzyme required for ascorbic acid synthesis, reduces tomato fruit yield. Planta, 251 (2):54. doi:10.1007/s00425-020-03345-x .

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