INFIVE - INVESTIGADORES

Pedro Marcos Civello

.



Investigador Principal CONICET                                              Profesor Adjunto, Cát. Introducción a la Química (FCE, UNLP)                                   

Doctor en Ciencias Bioquímicas (FCE,UNLP, 1995)                 Bioquímico (FCE, UNLP, 1990)

 

Tema de interés: Distintas estrategias para extender la vida postcosecha de frutos         

Últimos trabajos publicados:   

Leon, A., Logegaray,V., Casajús,V., Perini, M., Barriga Lourenco, A., Salinas,C., Reyes Jara,A., Civello,P.M., Galelli, M., Martínez, G., Picallo, A. & Frezza,D. (2023). Effect of Aloe vera gel coating on organoleptic and nutritional quality of minimally processed carrot. Food Science and Technology International. On line first. DOI:10.1177/10820132231199509 .

*Barriga Lourenco,A., Casajús,V., Ramos,R., Massolo,F., Salinas,C., Civello,P.M. & Martínez,G. (2023). Postharvest shelf life extension of minimally processed kale at ambient and refrigerated storage by use of modified atmosphere. Food Science and Technology International. On line first. DOI: 10.1177/10820132231195379.

*Spera,N., Vita,L.I., Civello,P.M. & Colavita, G.M. (2023) Antioxidant response and quality of sunburn Beurré D'Anjou pears (Pyrus communis L.). Plant Physiology and Biochemistry, 198:107703. DOI:10.1016/j.plaphy.2023.107703

*Casajús,V., Howe,K., Fish,T., Civello,P., Thannhauser,T., Li,L., Gómez Lobato,M.E. & Martínez,G. (2023) Evidence of glucosinolates translocation from inflorescences to stems during postharvest storage of broccoli. Plant Physiology and Biochemistry, 195:322-329. DOI:10.1002/jsfa.10783.

*Spera,N., Ousset,J., Civello,P.M. & Colavita,G.M. (2023). Changes in the cell walls on fruit skin of Beurré D´ Anjou pears (Pyrus communis L.) associated with sunburn injury. Scientia Horticulturae, 307:111524. DOI: 10.1016/j.foodres.2020.109529.

*Spera,N., Vita,L.I., Civello,P.M. & Colavita,G.M. (2023) Estado oxidativo y calidad de frutos de pera variedad Beurré D'Anjou con "blush". Chilean Journal of Agricultural & Animal Science, 39 (1):12-22. Disponible en: https://www.scielo.cl/pdf/chjaasc/v39n1/0719-3890-chjaasc-39-01-12.pdf  

 

 pmcivello@agro.unlp.edu.ar            Perfil CONICET           CV_Pedro M. Civello                   

                                                                                                             0000-0002-0688-6397